Ilyen finom sült csirkeszárnyat még nem ettél!
Ez a csirkeszárny dolog általában megosztja az embereket. Vagy nagyon szereti valaki vagy nem… én az előbbi tábort erősítem és fanatikus cuppogtató vagyok… egyszerűen imádom és sosem tudom, hogy hol a megállj!
Sok receptet kipróbáltam már és van is több kedvencem, de most megosztom veletek az egyik legegyszerűbb és legtutibb módjának annak, hogy hogyan készítem a világbajnok csirkeszárnyakat.
A titok, hogy nincs titok!
Megmosom, megtisztitom, szárazra törlöm, besózom, majd egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe sorakoztatom a szárnyakat, lefedem és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 60 percet sütöm, mejd leveszem a fedést és még 10 percet pirítom.
Nekem pont ennyi idő kell, hogy tökéletesen átsüljön és ropogós legyen.
Mikor ezzel megvagyok, bekenem BBQ szósszal és még 10-15 percre visszadugom a sütőbe.
Frissen, melegen, különböző mártogatósokkal kínálom… nekem az egyik legnagyobb favorit a kéksajtos-tejfölös mártogatós.
Jó étvágyat kívánok!
Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!