Csirkecomb savanyú káposzta ágyon sütve Gm&Lm

Szembe jött velem a savanyú káposzta, így muszáj volt kiötleni valamit, hogy elkészítsem vacsorára! 🙂

 savanyukaposzta csirkecomb.jpg

Hozzávalók:

6 db csirke felső comb filé

15 dkg kolozsvári szalonna

2 kisebb fej lila hagyma

50 dkg savanyú káposzta

frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A szalonnát felkockázom, kevés zsiradékon megpirítom – egy olyan edénybe amit később a sütőbe is be tudok tenni -, rádobom a vékony szeletekre vágott lila hagymát és üvegesre sütöm, majd hozzá adom a lecsepegtetett (ha nagyon savanyú, akkor az átmosott) savanyú káposztát, sózom, borsozom és alaposan összeforgatom.

A csirkecombokat sózom borsozom, majd a szalonnás káposztás keverék tetejére teszem őket, befedem alufóliával és légkeveréses sütőbe 220 fokon kb. 45 perc alatt készre sütöm.

Ha a hús megpuhult, megszóróm reszelt sajttal és visszateszem a sütőbe, hogy a sajt szépen megpiruljon.

Főt rizzsel vagy tepsiben sült burgonyával, fűszerpaprikával meghintve tálalom!

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 60 perc

 Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez a könyvbox a legszuperebb ajándékötlet, ha valakit receptkönyvvel lepnél meg!

Rendeld elő most!