Zöld fűszeres, lenmagos muffin Gm&Lm

Néhány nappal ezelőtt, ettem egy nagyon finom rozmaringos kekszet, így most kedvet kaptam a kísérletezéshez….:)

Őrületesen finom lett!

20140823_130540-1.jpg

Hozzávalók:

3 púpozott ek. FreeFrom liszt (aki nem gluténérzékeny 3 ek finomliszt)

2 ek. kukorica pehely összetörve

2 ek. lenmag

1 csipet só

1 tk. szódabikarbóna

1 tk. sütőpor

1 rozmaring ág levelei

4 bazsalikom levél

1 db mini chili

2 dl víz

0,5 dl olaj

1 ek. útifű maghéj

 

Elkészítés:

Felaprítom a fűszereket, összekeverem a liszttel, a kukoricapehellyel, a sóval, a szódabikarbónával, a sütő porral és a lenmaggal. Egy másik tálban összeöntöm a vizet, az olajat és az útifű maghéjjat, megvárom amíg kocsonyásodik, hozzáadagolom a lisztes keveréket, de csak fakanállal keverem és nem robotgéppel, éppen csak, hogy elegyedjen a lisztes keverék a folyékonnyal.

Muffin formába teszem, a tetejét megszórom lenmaggal és légkeveréses sütőben, 160 fokon 20 perc alatt készre sütöm, aztán mire kihűlt kezdem az újabb adagot, mert ez el is fogyott! 🙂

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 30 perc

 Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

 

Forrás: http://www.kifoztuk.hu/receptjeink/item/zoeld-fszeres-muffin

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük