Néhány nappal ezelőtt, ettem egy nagyon finom rozmaringos kekszet, így most kedvet kaptam a kísérletezéshez….:)
Őrületesen finom lett!
Hozzávalók:
3 púpozott ek. FreeFrom liszt (aki nem gluténérzékeny 3 ek finomliszt)
2 ek. kukorica pehely összetörve
2 ek. lenmag
1 csipet só
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. sütőpor
1 rozmaring ág levelei
4 bazsalikom levél
1 db mini chili
2 dl víz
0,5 dl olaj
1 ek. útifű maghéj
Elkészítés:
Felaprítom a fűszereket, összekeverem a liszttel, a kukoricapehellyel, a sóval, a szódabikarbónával, a sütő porral és a lenmaggal. Egy másik tálban összeöntöm a vizet, az olajat és az útifű maghéjjat, megvárom amíg kocsonyásodik, hozzáadagolom a lisztes keveréket, de csak fakanállal keverem és nem robotgéppel, éppen csak, hogy elegyedjen a lisztes keverék a folyékonnyal.
Muffin formába teszem, a tetejét megszórom lenmaggal és légkeveréses sütőben, 160 fokon 20 perc alatt készre sütöm, aztán mire kihűlt kezdem az újabb adagot, mert ez el is fogyott! 🙂
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi
Forrás: http://www.kifoztuk.hu/receptjeink/item/zoeld-fszeres-muffin