Nagyon szeretem a római tálat, mert a hús mindig garantáltan vaj puha és az összetevők számtalan verzióban variálhatóak.
Hozzávalók 2 főre:
5 szép szelet csont nélküli tarja
6 db krumpli
40 dkg zöldbab
1 nagy fej vörös hagyma
1 fej lila hagyma
fél csokor petrezselyem
5 ek. FreeFrom liszt (aki nem glutén érzékeny, használjon finom lisztet)
só, frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A római tálat negyed órára langyos vízbe áztatom.
A krumplit meghámozom, négy részre vágom és bele teszem a római tálba, hozzá adom a feldarabolt zöld babot (frisset vagy fagyasztottat) sózom, borsozom.
A húsokat enyhén kiklopfolom, sózom, lisztben megforgatom és kevés zsiradékon, hirtelen félig megsütöm.
A hagymákat vékony szeletekre vágom, a felét hozzáadom a krumpli és bab keverékhez, összeforgatom, ráteszem szép sorban az átsütött húsokat, rászórom a hús tetejére a maradék hagymát és az aprított petrezselyem zöldet.
Ha friss babot használok akkor felöntöm egy deci vízzel, ha fagyasztottat, akkor csak éppen, hogy csak löttyintek rá egy kis vizet, ráteszem a római tál tetejét és 220 fokon, alsó felső sütéssel 1 órát sütöm.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 75 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi