Frankfurti leves Gm&Lm

Ez a finom leves, mindig a gyerekkoromat juttatja eszembe, lehet gyakrabban kellene készíteni! 🙂

frankfurti leves.jpg

Hozzávalók:

10 dkg kolozsvári szalonna felkockázva

1 fej vöröshagyma aprítva

2 gerezd fokhagyma

1 ek zsiradék

1 kisebb fej kelkáposzta

5 pár bécsi virsli (az aldi gm virsliét használtam)

3 burgonya

1 kis pohár lm tejföl

3 tk kukoricakeményítő

ízlés szerint őrölt köménymag

1 tk szódabikarbóna

Elkészítés:

A szalonnát a zsiradékon kisütöm, hozzáadom az aprított vöröshagymát és üvegesre pirítom.

A kelkáposztából kivágom a torzsáját, felszeletem a leveleket, majd a kockára vágott burgonyával és a reszelt fokhagymával a szalonnás hagymához adom. Felengedem annyi vízzel, hogy bőven ellepje, megsózom, megszórom őrölt köménnyel, hozzá adom a szódabikarbónát és fedő alatt puhára főzöm.

Ha a krumpli és a káposzta megpuhult, hozzáadom a felkarikázott virslit és további 10 percig főzöm.

A keményítőt fél deci hideg vízben feloldom, hozzákeverem a tejfölt, megszaporítom 2-3 evőkanál leves levével, majd az így kapott sűrítményt a leveshez keverem és összeforralom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 45 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük