Gombás-citromos halszeletek Gm&Lm

Amikor halat akarok készíteni, mindig ellenállásba ütközöm otthon…..tegnap vacsorára ezt a finomságot készítettem és ma reggel is – miután tegnap este kétszer is hallottam –  elhangzott, hogy a tegnapi vacsora nagyon finom volt, így bátran ki merem jelenteni, hogy ez egy nagyon finom elkészítési módja a halnak! 🙂

gombas_hal.jpg

Hozzávalók:

6 szelet tengeri hal filé (ki melyiket szereti)

6 nagy fej csiperke gomba

1 fej vöröshagyma

1 csokor petrezselyem

1 egész citrom leve

1 kis dobozos lm tejföl

3 ek olívaolaj

Elkészítés:

A halszeleteket sózom, meglocsolom a citrom levével és félre teszem.

A vöröshagymát apró kockákra vágom, üvegesre pirítom a zsiradékon, ráteszem a megmosott, megpucolt, szeletekre vágott gombát, sózom, hozzá adom az aprított petrezselyem zöldet, fedő alatt puhára párolom, végül zsírjára sütöm.

A halszeleteket egy grillserpenyőn meggrillezem, ráöntöm a tejföllel elkevert gombát és fedő alatt 5-10 percig párolom.

Párolt rizzsel és citromkarikával tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 20 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez a könyvbox a legszuperebb ajándékötlet, ha valakit receptkönyvvel lepnél meg!

Rendeld elő most!