Pillekönnyű almás máktorta Gm&Lm

Nagyon finom lisztmentes sütike, nem csak gluténérzékenyeknek! 

20141004_164248-1.jpg

Hozzávalók -26 cm tortaformához -:

5 tojás

4 ek porcukor

12 dkg liga vaj

20 dkg darált mák

0,5 dl lm tej

fél citrom reszelt héja

1 kk. fahéj

1 cs vaníliás cukor

1 tk szódabikarbóna

1 alma

Elkészítés:

Szétválasztom a tojásokat.

A vajat 3 ek porcukorral felhabosítom, majd folyamatos kevergetés mellett, egyesével hozzá adom a tojássárgákat.

Egy tálban összekeverem a mákot, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, a reszelt citrom héjat és a tejet.

A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd hozzákeverek egy evőkanál porcukrot.

A vajas masszát, hozzákeverem a mákos alaphoz, majd a tojásfehérje habot három részletben keverem a vajas-mákos részhez.

A kész masszát vajjal kikent, mákkal „kiszórt” tortaformába öntöm, szeletelt almával megtűzdelem és 160 fokra előmelegített sütőben 70-75 perc alatt készre sütöm.

Sárgabarack lekvárral kínálom.

Jó étvágyat!

20141004_165125-1.jpg

Elkészítési idő: 90 perc

 Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük