Nagyon finom lisztmentes sütike, nem csak gluténérzékenyeknek!
Hozzávalók -26 cm tortaformához -:
5 tojás
4 ek porcukor
12 dkg liga vaj
20 dkg darált mák
0,5 dl lm tej
fél citrom reszelt héja
1 kk. fahéj
1 cs vaníliás cukor
1 tk szódabikarbóna
1 alma
Elkészítés:
Szétválasztom a tojásokat.
A vajat 3 ek porcukorral felhabosítom, majd folyamatos kevergetés mellett, egyesével hozzá adom a tojássárgákat.
Egy tálban összekeverem a mákot, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, a reszelt citrom héjat és a tejet.
A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd hozzákeverek egy evőkanál porcukrot.
A vajas masszát, hozzákeverem a mákos alaphoz, majd a tojásfehérje habot három részletben keverem a vajas-mákos részhez.
A kész masszát vajjal kikent, mákkal “kiszórt” tortaformába öntöm, szeletelt almával megtűzdelem és 160 fokra előmelegített sütőben 70-75 perc alatt készre sütöm.
Sárgabarack lekvárral kínálom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 90 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi