Mivel nem vagyok nagy csirkemell rajongó, ezért a klasszikus aszaltszilvás csirkemellet én combból készítem 🙂
Hozzávalók:
6 csirke felső comb filézve, bőr nélkül
6 szelet feketeerdei sonka
6 kocka pannónia sajt
18 szem szaftos aszaltszilva (ha ezt a fajtát választjuk, nem kell előre beáztatni)
3 szeletke liga vaj, a sütéshez
ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors
Elkészítés:
A csirkecombokat alaposan megmosom, enyhén megklopfolom, sózom, borsozom, bele teszek darabonként 3 szem szilvát, egy kis kocka pannónia sajtot, feltekerem, fogpiszkálóval megtűzöm, egy szelet sonkával betekerem és hőálló tálban, a vajjal, 220 fokon, alufóliával lefedve 45 perc alatt puhára sütöm.
Ha a hús megpuhult, leveszem az alufóliát, visszateszem a sütőbe és 4-5 percenként, saját szaftjával meglocsolva kb. 15 perc alatt szép pirosra sütöm.
Párolt rizzsel vagy krumplipürével tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 70 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi