Aszaltszilvával töltött csirkecomb Gm&Lm

Mivel nem vagyok nagy csirkemell rajongó, ezért a klasszikus aszaltszilvás csirkemellet én combból készítem 🙂

20141115_132259-1

Hozzávalók:

6 csirke felső comb filézve, bőr nélkül

6 szelet feketeerdei sonka

6 kocka pannónia sajt

18 szem szaftos aszaltszilva (ha ezt a fajtát választjuk, nem kell előre beáztatni)

3 szeletke liga vaj, a sütéshez

ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors

Elkészítés:

A csirkecombokat alaposan megmosom, enyhén megklopfolom, sózom, borsozom, bele teszek darabonként 3 szem szilvát, egy kis kocka pannónia sajtot, feltekerem, fogpiszkálóval megtűzöm, egy szelet sonkával betekerem és hőálló tálban, a vajjal, 220 fokon, alufóliával lefedve 45 perc alatt puhára sütöm.

Ha a hús megpuhult, leveszem az alufóliát, visszateszem a sütőbe és 4-5 percenként, saját szaftjával meglocsolva kb. 15 perc alatt szép pirosra sütöm.

Párolt rizzsel vagy krumplipürével tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 70 perc

 Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük