Fő a változatosság és ez igaz a lapcsánkára is….a tölteléket illetően csak a fantázia szül határokat…én most ezt a parajos-mozzarellás változatot választottam!
Hozzávalók:
1 kg burgonya
4-5-6 ek FreeFrom liszt (aki nem gluténérzékeny az használjon finom lisztet)
1 ek kukorica- vagy burgonya keményítő
1 ek olaj
1 tojás
50 dkg friss paraj
20 dkg mozzarella sajt
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só és frissen őrölt bors
csipet szerecsen dió
csipet kurkuma
Elkészítés:
A burgonyákat megpucolom és sajtreszelőn lereszelem. Ízlés szerint sózom, borsozom, megszórom a kurkumával és a szerecsen dióval, hozzáadom az olajat a tojást, a reszelt fokhagymát, a keményítőt és annyi lisztet, hogy formázható állagú legyen.
A parajt egy kevés olajon megpárolom, sóval, borssal ízesítem és ha kihűlt, hozzá keverem a villával áttört mozzarellát.
A krumplis masszából tetszés szerinti hengereket formálok, a hengerek közepébe az ujjammal egy mélyedést készítek, beleteszem a tölteléket és úgy formázom a tésztát, hogy a tölteléket elfedje.
A hengereim minden oldalát lelapítgatom, hogy egy négyzetet kapjak, majd szilikonos sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezem és 200 fokon 40-45 perc alatt készre sütöm.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi