Töltött lapcsánka rudak Gm

Fő a változatosság és ez igaz a lapcsánkára is….a tölteléket illetően csak a fantázia szül határokat…én most ezt a parajos-mozzarellás változatot választottam! 

töltött lapcsánka

Hozzávalók:

1 kg burgonya

4-5-6 ek FreeFrom liszt (aki nem gluténérzékeny az használjon finom lisztet)

1 ek kukorica- vagy burgonya keményítő

1 ek olaj

1 tojás

50 dkg friss paraj

20 dkg mozzarella sajt

1 gerezd fokhagyma

ízlés szerint só és frissen őrölt bors 

csipet szerecsen dió

csipet kurkuma

Elkészítés:

A burgonyákat megpucolom és sajtreszelőn lereszelem. Ízlés szerint sózom, borsozom, megszórom a kurkumával és a szerecsen dióval, hozzáadom az olajat a tojást, a reszelt fokhagymát, a keményítőt és annyi lisztet, hogy formázható állagú legyen.

A parajt egy kevés olajon megpárolom, sóval, borssal ízesítem és ha kihűlt, hozzá keverem a villával áttört mozzarellát.

A krumplis masszából tetszés szerinti hengereket formálok, a hengerek közepébe az ujjammal egy mélyedést készítek, beleteszem a tölteléket és úgy formázom a tésztát, hogy a tölteléket elfedje.

A hengereim minden oldalát lelapítgatom, hogy egy négyzetet kapjak, majd szilikonos sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezem és 200 fokon 40-45 perc alatt készre sütöm.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 60 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük