Cukkinis haltekercsek Gm&Lm

Szegény párom….ismét hal….de azért valahogy csak leküzdötte, szerintem még ízlett is Neki, én pedig roppant boldog voltam mert 10 percet foglalkoztam a vacsora elkészítésével és fejedelmi étket varázsoltam.

cukkinis_haltekercs

Hozzávalók:

6 szelet tőkehal filé

1 szép cukkini

1 citrom

12 bazsalikom levélke

2 gerezd fokhagyma – reszelve –

ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

1 szeletke vaj

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítem.

A halat jéghideg víz alatt alaposan megmosom, sózom, borsozom és meglocsolom a frissen facsart citrom levével elkevert fokhagymás egyveleggel.

A cukkinit hosszában vékony szeletekre vágom és ezt is besózom, majd felaprítom a bazsalikomot.

Veszek egy szelet cukkinit, ráhelyezem a halszeletet, megszórom bazsalikommal, szépen feltekerem , egy fogpiszkálóval rögzítem a tekercset, majd egy kivajazott jénai tálba teszem. Ezt még ötször megismétlem és alufóliával lefedve 20 percig sütöm, majd leveszem a fóliát és további 10 percre vissza teszem a sütőbe, hogy szépen megpiruljon.

Petrezselymes párolt rizzsel kínálom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 30 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük