Torta, de nem édesség, hanem csirke! Finom, szaftos és nem hétköznapi!
Hozzávalók:
2 csirkemell filé
50 dkg csirkemáj
2 egész mozzarella
1 csomag aszalt szilva
4 gerezd fokhagyma
6 szelet fekete erdei sonka
3 dl tej
Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A fokhagymát lereszelem, a tejbe keverem és az így kapott keveréket ketté osztom. Az egyik adagba a felszeletelt csirke mellet, a másikba a csirkemájat rakom és kb. 2 órára hűtőbe teszem.
Egy tortaformát kibélelek sütőpapírral, ráteszem a sonkát, a tejtől lecsöpögtetett, sózott, borsozott csirkemell felét, ráterítem a szeletekre vágott mozzarellát, a szintén lecsepegtetett májat, ráhalmozom az aszalt szilvát és végül beburkolom a maradék csirkemell szeletekkel.
Az egészet befedem sütőpapírral és 200 fokra előmelegített sütőben, 60 perc alatt készre sütöm.
Tálalás előtt kifordítom egy tányérra és megszórom aprított petrezselyemmel.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 75 perc + pácolás
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi