Kocsonya Gm&Lm

Kedvenc téli csemegém, reggelire, ebédre, vacsorára és nasi helyett is!

Ahány ház, annyi szokás….mindenki másképp készíti, mindenkinek van egy „tökéletes” kocsonya receptje.

Íme, ahogy én szeretem:

2_kocsonya

Hozzávalók:

2,5 kg kocsonyahús (köröm, csülök, bőr, fül, farok)

fél szál füstölt kolbász

3 sárgarépa

2 fehérrépa

2 vöröshagyma

1 kisebb zeller

3 fej fokhagyma

1 zöld hegyes erős paprika

1 babérlevél

15 szem egész fekete bors

ízlés szerint só

főtt tojás a díszítéshez

Elkészítés:

A húsokat alaposan megmosom és egy lábasban, annyi vízzel, hogy ellepje, felteszem főni. Ha felforrt, folyamatosan habozom és mikor már szép tiszta a leve, hozzáadom a kolbászt, a megpucolt zöldségeket, a fokhagymát, a borsot, a babérlevelet, sózom és fedő alatt – éppen, hogy csak gyöngyözzön – 4 órát főzöm.

A levét néha, forró vízzel után töltöm, de mindig csak annyit, hogy pont ellepje.

Négy óra elteltével, kiszedem a húsokat, ha kihűlt alaposan kicsontozom, tányérokba egyenlő arányokba szétosztom a zöldségekkel és a főtt tojással együtt, majd egy szűrő segítségével  felöntöm a lével.

Ha kiporcióztam, kiteszem a teraszra és ha szépen megkocsonyásodott frissen facsart citromlével, alma ecettel vagy ecetes tormával kínálom!

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 5 óra

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is.  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük