Csirkenyársak Gm

A karácsonyi készülődés jegyében, ismét egy hipp-hopp elkészül recept!

20141218_205106_night-1 

Hozzávalók:

6 szelet csirkemell filé

6 szelet sonka

10 dkg friss spenót

6 csipet reszelt parmezán 

2 fej lila hagyma

4 szeletke vaj

Ízlés szerint só, frissen örőlt fehér bors, rozmaring

Elkészítés:

A csirkemell szeleteket kicsit megklopfolom, sózom, borsozom, meghintem rozmaringgal.

A spenótot egy szűrőbe teszem, leöntöm forró vízzel, majd hideg vízzel leöblítem.

A kiterített csirkemellre teszek egy szelet sonkát, eloszlatok rajta egy adag spenótot, megszórom egy csipet parmezánnal (vagy más sajttal), feltekerem, kb. 1 centiméter szélességű „csigákat” vágok belőle és nyársra húzom.

Az elkészült nyársakat egy jénai tálba teszem, megszórom a nagyobb szeletekre vágott lila hagymával, ráteszem a vajszeleteket és alufóliával lefedve, 220 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütöm.

A 35 perc letelte után eltávolítom a fóliát és 5 percre visszateszem a sütőbe, hogy szép pirosra piruljanak.

Ízlés szerint rizzsel, salátával, krumplipürével tálaljuk.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 50 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük