A karácsonyi készülődés jegyében, ismét egy hipp-hopp elkészül recept!
Hozzávalók:
6 szelet csirkemell filé
6 szelet sonka
10 dkg friss spenót
6 csipet reszelt parmezán
2 fej lila hagyma
4 szeletke vaj
Ízlés szerint só, frissen örőlt fehér bors, rozmaring
Elkészítés:
A csirkemell szeleteket kicsit megklopfolom, sózom, borsozom, meghintem rozmaringgal.
A spenótot egy szűrőbe teszem, leöntöm forró vízzel, majd hideg vízzel leöblítem.
A kiterített csirkemellre teszek egy szelet sonkát, eloszlatok rajta egy adag spenótot, megszórom egy csipet parmezánnal (vagy más sajttal), feltekerem, kb. 1 centiméter szélességű “csigákat” vágok belőle és nyársra húzom.
Az elkészült nyársakat egy jénai tálba teszem, megszórom a nagyobb szeletekre vágott lila hagymával, ráteszem a vajszeleteket és alufóliával lefedve, 220 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütöm.
A 35 perc letelte után eltávolítom a fóliát és 5 percre visszateszem a sütőbe, hogy szép pirosra piruljanak.
Ízlés szerint rizzsel, salátával, krumplipürével tálaljuk.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi