A karácsonyi nehéz ételek után jöjjön egy kis felfrissülés a gyomornak. A nehéz ünnepi menük után felemelő érzés elmajszolni egy tányér finom, ropogós görög salátát!
Hozzávalók:
1 kígyóuborka
4 paradicsom
1 fej lila hagyma
16 dkg fekete olívabogyó (a Baresa gm)
1 csomag feta sajt
1 fél citrom leve
Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan megmosom.
A paradicsomot, az uborkát és a fetát nagyobb – a lila hagymát apró kockára vágom. Az olíva bogyót elfelezem és a felaprított hozzávalókat egy tálba rétegezem.
Egy kisebb befőttes üvegbe belefacsarom a citrom levét, hozzá adom a sót, a fehér borsot, ráteszem a kupakját és addig rázom még egyneművé válik.
A zöldségeket meglocsolom az öntettel, majd óvatosan, hogy a feta ne törjön összeforgatom.
Tálalásnál megszórom petrezselyem zölddel.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi