Pikáns ragacsos csirkeszárnyak Gm&Lm

Nagyszerű kiegészítője a baráti vacsoráknak, ha valami különlegeset szeretnénk, de pompásan kiegészíti a várnap esti filmnézést is. Ahhoz képest, hogy milyen ízélmény vár ránk, gyorsan és egyszerűen elkészíthető és a munka java részét a sütő végzi.

csirkeszarny

Hozzávalók: 

10 db csirkeszárny

2 dl paradicsompüré

4 ek barna cukor

2 ek almaecet

0,5 dl worcester szósz + 4 ek

Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat egy jénai tálba teszem, meglocsolom a 4 ek weorcester szósszal és 230 fokra előmelegített légkeveréses sütőben – lefedés nélkül – 35 percet sütöm, úgy hogy félidőnél megforgatom a szárnyakat.

Egy tálban összekeverem a paradicsom pürét, a worcester szószt, az alma ecetet, a barna cukrot majd ízlés szerint sózom, borsozom.

A fél óra leteltével kiveszem a szárnyat a sütőből, megkenem a csirkeszárnyakat a paradicsomos szósszal, 5 percere visszateszem a sütőbe, majd ismételten kiveszem, megforgatom, ezt az oldalát is megkenem a szósszal és ezt az oldalát is 5 percig sütöm.

Tálaláskor a paradicsomos szósszal és sült burgonyával tálalom.

Elkészítési idő: 50 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is   –>  www.facebook.com/GastroHobbi 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.