Túrós pogácsa Gm&Lm

Hétvégén kezembe került nagymamám receptes könyve, egyből megcsináltam gyerekkorom kedvenc pogácsáját gluténmentesen.

pogi

Hozzávalók:

35 dkg  Schar B gm liszt  (aki nem gluténérzékeny használjon finom lisztet)

1 tojás

25 dkg lm túró

6 g sütőpor 

25 dkg lm margarin (Liga)

csipet só

Elkészítés:

A lisztet, túrót, margarint, tojást, sót és a sütőport összedolgozom alaposan, majd 3 órát pihentettem hideg helyen.

Végül kinyújtom a szaggatáshoz megfelelő vastagságúra (ki, hogy szereti).

Szaggatás után megkenjük a tetejét tojással és megszórjuk sajttal.

Előmelegített sütőben, 180-190 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő:  35 perc + 3 óra pihentetés

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is   –>  www.facebook.com/GastroHobbi 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük