Sült kacsamell Gm&Lm

A csirkemell nem a kedvencem, ezzel szemben a kacsamell a legnagyobb kedvencem. Egy szimpla hétköznap estéből is különleges hangulatot varázsolhatunk egy jól elkészített sült kacsamellel és egy pohár finom borral.

Én kacsamell fronton törekszem az egyszerűségre, így az alábbi a kedvenc elkészítési módom!

kacsamell

Hozzávalók:

2 szép kacsamell

2 gerezd fokhagyma

Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors

Elkészítés:

A kacsamell bőrös részét kockásra bevagdosom, de nagyon vigyázok, hogy a húsba ne vágjak bele, majd beborsozom.

Egy öntött vas serpenyőt (vagy egy olyat amit később a sütőbe is be tudok tenni) felforrósítok, belehelyezem a húst a bőrös részével lefele – hogy némi zsiradék is kisüljön belőle – , ha szép pirosra sült megfordítom és a másik oldalát is enyhén pirosra sütöm, majd hozzádobom a szeletekre vágott fokhagymát, lefedem alufóliával és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percet sütöm alsó/felső sütés mellett.

Szeletekre vágva, enyhén megsózva, forrón tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 20 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is   –>  www.facebook.com/GastroHobbi 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük