A csirkemell nem a kedvencem, ezzel szemben a kacsamell a legnagyobb kedvencem. Egy szimpla hétköznap estéből is különleges hangulatot varázsolhatunk egy jól elkészített sült kacsamellel és egy pohár finom borral.
Én kacsamell fronton törekszem az egyszerűségre, így az alábbi a kedvenc elkészítési módom!
Hozzávalók:
2 szép kacsamell
2 gerezd fokhagyma
Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors
Elkészítés:
A kacsamell bőrös részét kockásra bevagdosom, de nagyon vigyázok, hogy a húsba ne vágjak bele, majd beborsozom.
Egy öntött vas serpenyőt (vagy egy olyat amit később a sütőbe is be tudok tenni) felforrósítok, belehelyezem a húst a bőrös részével lefele – hogy némi zsiradék is kisüljön belőle – , ha szép pirosra sült megfordítom és a másik oldalát is enyhén pirosra sütöm, majd hozzádobom a szeletekre vágott fokhagymát, lefedem alufóliával és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percet sütöm alsó/felső sütés mellett.
Szeletekre vágva, enyhén megsózva, forrón tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is –> www.facebook.com/GastroHobbi