Muffin fánkok Gm&Lm

Amikor megláttam a neten keringeni ezt a receptet, azonnal tudtam, hogy ennek el kell készíteni a Gm&Lm változatát…..kicsit megfeleztem az eredeti recept hozzávalóit, kicsit változtattam és  jelentem: „Isteni”!

Én házi dzsemmel készítettem, de nagy sikert aratott.

fank

Hozzávalók:

25 dkg FreeFrom liszt (aki nem gluténérzékeny használjon finom lisztet)

1,25 dl lm tej

5 g Dr. Oetker porélesztő

4 dkg liga vaj

1,5 ek barna cukor

1 db tojássárgája 

csipet só

Töltelékként ízlés szerint nutella, dzsem vagy amit szeretnénk

A kenéshez:

1 tojás sárgája néhány csepp lm tejjel elkeverve

Elkészítés:

A langyos tejbe egy csipet cukorral beleöntöm az élesztőt és hagyom felfutni.

A vajat, sót és cukrot robotgéppel habosra keverem, majd hozzá adom a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a lisztet, alaposan összegyúrom, majd egy konyharuhával letakarva, meleg helyen egy órát kelesztem.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán kb. fél centiméter vastagságúra nyújtom és egy vizes pohárral köröket szaggatok.

A körök közepére behelyezem a tölteléket , összecsípem a tésztát, eligazgatom és az így kapott gombócokat muffin formába teszem.

Ismét letakarom egy konyharuhával és még fél órát meleg helyen kelesztem.

A fél óra leteltével megkenem a gombócok tetejét a pár csepp tejjel elkevert tojássárgájával és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütöm!

Tálalás előtt megszórom porcukorral!

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 115 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is   –>  www.facebook.com/GastroHobbi 

 

Forrásrecept: http://nassolda.receptneked.hu/2013/01/19/nutellas-muffin-fankok/

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük