Amikor megláttam a neten keringeni ezt a receptet, azonnal tudtam, hogy ennek el kell készíteni a Gm&Lm változatát…..kicsit megfeleztem az eredeti recept hozzávalóit, kicsit változtattam és jelentem: “Isteni”!
Én házi dzsemmel készítettem, de nagy sikert aratott.
Hozzávalók:
25 dkg FreeFrom liszt (aki nem gluténérzékeny használjon finom lisztet)
1,25 dl lm tej
5 g Dr. Oetker porélesztő
4 dkg liga vaj
1,5 ek barna cukor
1 db tojássárgája
csipet só
Töltelékként ízlés szerint nutella, dzsem vagy amit szeretnénk
A kenéshez:
1 tojás sárgája néhány csepp lm tejjel elkeverve
Elkészítés:
A langyos tejbe egy csipet cukorral beleöntöm az élesztőt és hagyom felfutni.
A vajat, sót és cukrot robotgéppel habosra keverem, majd hozzá adom a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a lisztet, alaposan összegyúrom, majd egy konyharuhával letakarva, meleg helyen egy órát kelesztem.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán kb. fél centiméter vastagságúra nyújtom és egy vizes pohárral köröket szaggatok.
A körök közepére behelyezem a tölteléket , összecsípem a tésztát, eligazgatom és az így kapott gombócokat muffin formába teszem.
Ismét letakarom egy konyharuhával és még fél órát meleg helyen kelesztem.
A fél óra leteltével megkenem a gombócok tetejét a pár csepp tejjel elkevert tojássárgájával és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütöm!
Tálalás előtt megszórom porcukorral!
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 115 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is –> www.facebook.com/GastroHobbi
Forrásrecept: http://nassolda.receptneked.hu/2013/01/19/nutellas-muffin-fankok/