Egy újabb ötlet a töltött paprika elkészítéséhez csak, hogy véletlenül meg ne unjuk a klasszikus paradicsomos változatot!
Hozzávalók:
4 db kaliforniai paprika
50 dkg darált sertés hús
10 dkg erdélyi szalonna
1 fej vöröshagyma
4 ek. sűrített paradicsom
1 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt lm pannónia sajt
ízlés szerint só és oregánó
Elkészítés:
A szalonnát kockára vágom, zsírjára sütöm, hozzá adom a felkockázott vöröshagymát, üvegesre pirítom majd erre az alapra teszem a darált húst és puhulásig párolom.
Ha a hús megpuhult, hozzákeverem a paradicsom pürét, a reszelt fokhagymát, ízlés szerint fűszerezem és egyet rottyantok rajta.
A paprikák tetejét levágom, magházát eltávolítom, majd az aljukból is levágok egy leheletnyi szeletet, hogy sima felületet kapjak és majd szépen megálljanak a tepsiben.
A paprikákat megtöltöm a raguval, tetejüket megszórom reszelt sajttal és egy jénai tálban – lefedés nélkül – 200 fokra előmelegített sütőbe helyezem 15 percre!
Párolt rizzsel tálalom!
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is –> www.facebook.com/GastroHobbi