Töltött kaliforniai paprika Gm&Lm

Egy újabb ötlet a töltött paprika elkészítéséhez csak, hogy véletlenül meg ne unjuk a klasszikus paradicsomos változatot!

toltott_kaliforniai_paprika

Hozzávalók:

4 db kaliforniai paprika

50 dkg darált sertés hús

10 dkg erdélyi szalonna

1 fej vöröshagyma

4 ek. sűrített paradicsom

1 gerezd fokhagyma

10 dkg reszelt lm pannónia sajt

ízlés szerint só és oregánó

Elkészítés:

A szalonnát kockára vágom, zsírjára sütöm, hozzá adom a felkockázott vöröshagymát, üvegesre pirítom majd erre az alapra teszem a darált húst és puhulásig párolom.

Ha a hús megpuhult, hozzákeverem a paradicsom pürét, a reszelt fokhagymát, ízlés szerint fűszerezem és egyet rottyantok rajta.

A paprikák tetejét levágom, magházát eltávolítom, majd az aljukból is levágok egy leheletnyi szeletet, hogy sima felületet kapjak és majd szépen megálljanak a tepsiben.

A paprikákat megtöltöm a raguval, tetejüket megszórom reszelt sajttal és egy jénai tálban – lefedés nélkül – 200 fokra előmelegített sütőbe helyezem 15 percre!

Párolt rizzsel tálalom!

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 30 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is   –>  www.facebook.com/GastroHobbi 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük