A csirkemellet még mindig nem szerettem meg, ellenben a párom még mindig imádja, így muszáj vagyok olyan alapanyagokkal feldobni, amiket viszont nagyon szeretek. Ez a recept is épp egy ilyen. Imádom a juhtúrót, a zöldborsót meg pláne, így úgy indultam neki az ételnek, hogy ez csak jó lehet!
Az alapötletet a Stahl magazin tavaszi számában találtam, igaz ott sonkával készítik és más arányokban vannak az összetevők, de alapötletnek nagyon megtetszett.
Szerintem aki nem szereti a juhtúrót, az hagyja ki ezt az összetevőt és bátran készítse el ezt az ételt, mert pompás ízélményben lesz része anélkül is.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé
45 dkg zsenge zöldborsó (friss híján én fagyasztottat használtam)
5 ek lm tejföl
1 ek csípős paprika krém (Bio Berta tüzes paprikakrémét használom, gm és lm)
10 dkg brindza – juhtúró –
1 csokor friss petrezselyem
Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors
Elkészítés:
A csirkemellet apró kockára vágom, némi zsiradékon aranybarnára pirítom, majd kiszedem egy tányérra és félre teszem.
A zöldborsót ráöntöm a húsból visszamaradt szaftra, ha szükséges még öntök alá némi zsiradékot és fedő alatt maximum 10 perc alatt puhára párolom.
Egy tálban villával összetöröm a juhtúrót, hozzáadom a tejfölt, a paprika krémet, sózom, borsozom, majd ha a borsó roppanósra párolódott, visszateszem mellé a húst, leöntöm a juhtúrós szósszal és összeforralom.
Frissen aprított petrezselyemmel megszórva tálalom.
Mivel a borsó ott van mellette nem feltétlenül szükséges hozzá köret.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc