Juhtúrós zöldborsós csirkemell Gm

A csirkemellet még mindig nem szerettem meg, ellenben a párom még mindig imádja, így muszáj vagyok olyan alapanyagokkal feldobni, amiket viszont nagyon szeretek. Ez a recept is épp egy ilyen. Imádom a juhtúrót, a zöldborsót meg pláne, így úgy indultam neki az ételnek, hogy ez csak jó lehet!

Az alapötletet a Stahl magazin tavaszi számában találtam, igaz ott sonkával készítik és más arányokban vannak az összetevők, de alapötletnek nagyon megtetszett.

Szerintem aki nem szereti a juhtúrót, az hagyja ki ezt az összetevőt és bátran készítse el ezt az ételt, mert pompás ízélményben lesz része anélkül is.

csirke_brinzda

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé

45 dkg zsenge zöldborsó (friss híján én fagyasztottat használtam)

5 ek lm tejföl

1 ek csípős paprika krém (Bio Berta tüzes paprikakrémét használom, gm és lm)

10 dkg brindza – juhtúró –

1 csokor friss petrezselyem

Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors

Elkészítés:

A csirkemellet apró kockára vágom, némi zsiradékon aranybarnára pirítom, majd kiszedem egy tányérra és félre teszem.

A zöldborsót ráöntöm a húsból visszamaradt szaftra, ha szükséges még öntök alá némi zsiradékot és fedő alatt maximum 10 perc alatt puhára párolom.

Egy tálban villával összetöröm a juhtúrót, hozzáadom a tejfölt, a paprika krémet, sózom, borsozom, majd ha a borsó roppanósra párolódott, visszateszem mellé a húst, leöntöm a juhtúrós szósszal és összeforralom.

Frissen aprított petrezselyemmel megszórva tálalom.

Mivel a borsó ott van mellette nem feltétlenül szükséges hozzá köret.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 25 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük