Kakukkfüves vajbab sült csirkecombbal Gm&Lm

Mindig akkor születnek a legfinomabb receptek, amikor nagyon nem tudom kitalálni, hogy mit főzzek és még vásárolni sincs kedvem. Ilyenkor jönnek az egyszerű megoldások. Veszek husit, meg valami zöldséget és jöhet a rögtönzés.

zoldbab

Hozzávalók:

6 db csirke felső comb

75 dkg – friss híján fagyasztott – vajbab

1 doboz lm tejföl

1 tk szárított kakukkfű

1 szeletke lm vaj

1 tk kukorica keményítő

Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A csirkecombokat alaposan megmosom – én nem szoktam leszedni a bőrét – , sózom, borsozom és egy olyan serpenyőben amit később a sütőbe is be tudok tenni, némi zsiradékon, hirtelen megpirítom a hús mindkét oldalát, majd lefedem a lábast és 180 fokra előmelegített sütőben 35 percet sütöm.

A 35 perc letelte után eltávolítom a fedőt/alufóliát és további 5-10 percre vissza teszem a sütőbe, hogy szépen megpiruljon.

Amíg a hús sül, a babot megmosom, egy serpenyőben felhevítem a vajat, ha már kellően felmelegedett rádobom a babot, sózom, borsozom, megszórom a kakukkfűvel és egy két löttyintésnyi vízzel megpárolom.

Én szeretem ha a bab roppanós, de mindenki ízlés szerinti keménységűre párolja.

Ha a bab megpuhult, ráöntöm a tejfölt, egy fél deciliter hideg vízben feloldom a keményítőt és tejfölös babhoz öntöm.

Újra forrásig hőzöm majd a sült csirke combbal, forrón tálalom.

Elkészítési idő: 45 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez a könyvbox a legszuperebb ajándékötlet, ha valakit receptkönyvvel lepnél meg!

Rendeld elő most!