Mindig akkor születnek a legfinomabb receptek, amikor nagyon nem tudom kitalálni, hogy mit főzzek és még vásárolni sincs kedvem. Ilyenkor jönnek az egyszerű megoldások. Veszek husit, meg valami zöldséget és jöhet a rögtönzés.
Hozzávalók:
6 db csirke felső comb
75 dkg – friss híján fagyasztott – vajbab
1 doboz lm tejföl
1 tk szárított kakukkfű
1 szeletke lm vaj
1 tk kukorica keményítő
Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A csirkecombokat alaposan megmosom – én nem szoktam leszedni a bőrét – , sózom, borsozom és egy olyan serpenyőben amit később a sütőbe is be tudok tenni, némi zsiradékon, hirtelen megpirítom a hús mindkét oldalát, majd lefedem a lábast és 180 fokra előmelegített sütőben 35 percet sütöm.
A 35 perc letelte után eltávolítom a fedőt/alufóliát és további 5-10 percre vissza teszem a sütőbe, hogy szépen megpiruljon.
Amíg a hús sül, a babot megmosom, egy serpenyőben felhevítem a vajat, ha már kellően felmelegedett rádobom a babot, sózom, borsozom, megszórom a kakukkfűvel és egy két löttyintésnyi vízzel megpárolom.
Én szeretem ha a bab roppanós, de mindenki ízlés szerinti keménységűre párolja.
Ha a bab megpuhult, ráöntöm a tejfölt, egy fél deciliter hideg vízben feloldom a keményítőt és tejfölös babhoz öntöm.
Újra forrásig hőzöm majd a sült csirke combbal, forrón tálalom.
Elkészítési idő: 45 perc