Ha már cukkini szezon van, akkor a reggeliből se maradjon ki. Az egyik kedvenc zöldségem, mivel semleges íze miatt nagyszerűen fűszerezhető és rendkívül sokrétűen felhasználható. Legyen az leves, főzelék, saláta, szendvicskrém, a cukkini mindenhol helytáll.
Remekül illik hozzá a hagyma, fokhagyma, imádja a zöld fűszereket, úgy mint a bazsalikom, a kapor, a kakukkfű, a petrezselyem, szóval készítsük akárhogyan, a végeredmény biztosan mindenkinek elnyeri a tetszését.
Hozzávalók:
1 db bébi cukkini
3 tojás
aprított petrezselyemzöld
1 tk olívaolaj
Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors
Elkészítés:
A cukkinit alaposan megmosom és tökgyalun – héjával együtt – legyalulom. A tojást egy tányérban villával felverem, hozzákeverem az aprított petrezselymet, a cukkinit, sózom, borsozom. Egy serpenyőben felhevítem az olajat és mint a palacsintát kisütöm.
Forrón feltekerem, felvágom és friss zöldségekkel kínálom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!