Megint cukkini! Ismét egy bizonyíték, hogy milyen sokrétűen felhasználható és mindemellett nagyon egészséges zöldség. Az ezt megelőző posztokban már mindent leírtam a cukkiniről és a hozzá fűződő viszonyomról, így most már nem részletezem csak jöjjön a recept.
Hozzávalók:
1 egész csirkemell filé
8 szelet bacon
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 közepes méretű cukkini
2 doboz darabolt paradicsomkonzerv
1 ek olívaolaj
1 csokor friss bazsalikom
Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A csirkemellet négy felé vágom, sózom, borsozom, beletekerem a baconbe, jénai tálba teszem és alufóliával lefedve, 190 fokon 50 perc alatt készre sütöm.
A vöröshagymát apró kockára vágom és az olívaolajon üvegesre pirítom. Ha a hagyma elkészült, hozzá adom a zúzott fokhagymát és a nagyobb kockára vágott cukkinit és fedő alatt roppanósra párolom.
Ha a cukkini elérte a megfelelő állagot, ráöntöm a paradicsomkonzerveket, sózom, borsozom, összeforralom és a végén megszórom az aprított bazsalikommal.
A csirkemellet a ragúval kínálom. Közvetlenül tálalás előtt megszórhatjuk egy kis reszelt parmezánnal. Kínálhatunk hozzá párolt rizst, de anélkül is megállja a helyét.
Hús helyett szoktam készíteni baconben sült camamberttel is, azzal is nagyon finom.
http://gastrohobbi.blog.hu/2015/06/18/sultcamambert_gm_lm
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 60 perc