Paradicsomos cukkiniragu baconbe tekert csirkemellel Gm&Lm

Megint cukkini! Ismét egy bizonyíték, hogy milyen sokrétűen felhasználható és mindemellett nagyon egészséges zöldség. Az ezt megelőző posztokban már mindent leírtam a cukkiniről és a hozzá fűződő viszonyomról, így most már nem részletezem csak jöjjön a recept.

paradicsomos_cukkinis_egytal

Hozzávalók:

1 egész csirkemell filé

8 szelet bacon

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma 

3 közepes méretű cukkini

2 doboz darabolt paradicsomkonzerv

1 ek olívaolaj

1 csokor friss bazsalikom

Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A csirkemellet négy felé vágom, sózom, borsozom, beletekerem a baconbe, jénai tálba teszem és alufóliával lefedve, 190 fokon 50 perc alatt készre sütöm.

A vöröshagymát apró kockára vágom és az olívaolajon üvegesre pirítom. Ha a hagyma elkészült, hozzá adom a zúzott fokhagymát és a nagyobb kockára vágott cukkinit és fedő alatt roppanósra párolom.

Ha a cukkini elérte a megfelelő állagot, ráöntöm a paradicsomkonzerveket, sózom, borsozom, összeforralom és a végén megszórom az aprított bazsalikommal.

A csirkemellet a ragúval kínálom. Közvetlenül tálalás előtt megszórhatjuk egy kis reszelt parmezánnal. Kínálhatunk hozzá párolt rizst, de anélkül is megállja a helyét.

Hús helyett szoktam készíteni baconben sült camamberttel is, azzal is nagyon finom.

http://gastrohobbi.blog.hu/2015/06/18/sultcamambert_gm_lm

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 60 perc

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük