Papírban sült pisztráng Gm&Lm

Halat enni hallal? Bármikor vevő vagyok rá, a pisztráng pedig kimondottan az egyik nagy kedvencem. 

Ez a papírban sült változat nálam igazi, gyorsan elkészíthető vendégváró fogás, mindig nagy sikert arat még azon barátok körében is akik egyébként nem szeretik a halat. Van valami izgalom, ami körbelengi ezeket a kis tasakokat, mikor kibontjuk és a fantasztikus illatok egyszerre kiszabadulnak…

Néhány órával a „premier” előtt be szoktam fűszerezni a halakat, becsomagolom, beteszem a hűtőbe és egy órával az étkezés előtt sütőbe dugom. A receptet egy halra írom, így mindenki könnyen fel tudja szorozni a készítendő mennyiség szerint.

pisztrang

 Hozzávalók:

1 pisztráng

5 citromkarika

2 gerezd fokhagyma

1 szép rozmaring ág

Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A pisztrángokat alaposan megmosom, megtisztítom. Mindkét oldalát bevagdalom és kívül belül sózom, borsozom.

A fokhagymát vékony szeletekre vágom, minden bevágásba beledugok egy-egy szeletkét, a maradékot pedig beleteszem a hasába.

Olíva olajjal megkent sütőpapírra helyezem a halakat, a pocakjába teszem a fokhagyma mellé a rozmaring ágat, 2-3 citromkarikát, a többit a bőrére fektetem, alaposan becsomagolom és sütésig hűtőbe teszem.

180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 60 percet sütöm.

Salátával, mártogatóssal tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 70 perc

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük