A legutóbbi paradicsomos, mozzarellás csirkemell sikere után, folyamatosan azon gondolkoztam, hogy kellene csinálni, megint valami hasonlót, valami finomsággal megtölteni a csirkemellet.
A hétvégén ez a zöldséggel töltött változat készült és megvallom az őszíntét, nekem ez még jobban ízlett, mint a korábbi nagytesója és emellett roppant egyszerű elkészíteni.
Hozzávalók:
2 csirkemell filé
2 ek magyaros kukoricaolaj
1/2 piros kaliforniai paprika
1/2 sárga kaliforniai paprika
1/2 zöld kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma
1 kissebb bébicukkini
3 szál újhagyma
12 dkg laktózmentes krémsajt
10 dkg laktózmentes reszeltsajt + a szóráshoz
Ízlés szerint só, bors és friss tárkony
Elkészítés:
A paprikákat kockára, a hagymát és az újhagymát karikára vágom, a cukkinit nagy lukú sajtreszelőn lereszelem és a kukoricaolajon megpárolom. Ha a zöldségek elérték a megfelelő állagot – már megpárolódott, de még roppan – leveszem a tűzhelyről, egy tálba öntöm és kikeverem a krémsajttal, majd megszórom a reszelt sajttal, az aprított tárkonnyal és alaposan összekeverem.
A csirkemellet félbe vágom, alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm és félbe vágom, mint egy zsemlét, de nem teljesen….. úgy, hogy egy kis oldalzsbet kapjak, amibe bele tudom tölteni a tölteléket.
A másik három fél csikremellel is hasonlóan járok el, majd egy tűzálló tálba sorakoztatom őket, a tetejüket megszórom reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 40 perc alatt készre sütöm.
Friss salátával, barnarizzsel kínálom.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 55 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
Kattints további csirkemell receptekért:
Baconbe tekert sajtszószos csirkemell – VIDEÓVAL
Csirketekercsek aszalt paradicsommal és mozzarellával – VIDEÓVAL