Úgy tűnik lassan átállunk arra, hogy napi kétszer főzök. Mivel este megint elfogyott a vacsora ezért reggel ismét elővettem a serpenyőt, meg ami a fagyasztóba volt zöldség és készült is az ebédnek való.
Első sorban mindenből a frisset szeretem, nagyon ritkán használok fagyasztott zöldséget, húst pedig egyáltalán nem szoktam fagyasztani, de mivel nem voltam felkészülve a reggeli főzésre ezért előkerült a fagyasztóból a borsó és a kukorica, kicsit megtépkedtem a tárkonyt és készült is az étel.
Az ilyen hirtelen jött ötletek, azok a bizonyos mindent bele receptek, mindig jól sülnek el és nem volt ez most sem másképp. Nagyon finom ételt rittyentettem, röpke 15 perc alatt.
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell filé
1 csésze kukorica
1 csésze borsó
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek lm vaj
egy marék friss tárkony
Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és egy pici chili
Elkészítés:
A csirkemellet vékony szeleteke vágom, némi zsiradékon megsütöm. Mikor a hús már félig megsült, hozzá adom az apró kockára vágott hagymát, a zöldborsót, a kukoricát, sózom és megpárolom.
Ha a zöldségek kellően megpuhultak és a hús is szépen megsült, rádobom a reszelt fokhagymát, a vajat, borsozom, megszórom chilivel, hozzá adom a tárkonyt, néhányszor átforgatom, hogy a vaj szépen elolvadjon és átjárja az ételt, majd forrón, friss tárkonnyal megszórva tálalom.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 15 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
KATTINTS további zöldséges csirkemell receptekért:
Zöldséges csirkés egytál – VIDEÓVAL!
Zöldséges töltött csirkemell – VIDEÓVAL!