Tárkonyos csirkemell zöld körettel Gm&Lm

Úgy tűnik lassan átállunk arra, hogy napi kétszer főzök. Mivel este megint elfogyott a vacsora ezért reggel ismét elővettem a serpenyőt, meg ami a fagyasztóba volt zöldség és készült is az ebédnek való.

Első sorban mindenből a frisset szeretem, nagyon ritkán használok fagyasztott zöldséget, húst pedig egyáltalán nem szoktam fagyasztani, de mivel nem voltam felkészülve a reggeli főzésre ezért előkerült a fagyasztóból a borsó és a kukorica, kicsit megtépkedtem a tárkonyt és készült is az étel.

Az ilyen hirtelen jött ötletek, azok a bizonyos mindent bele receptek, mindig jól sülnek el és nem volt ez most sem másképp. Nagyon finom ételt rittyentettem, röpke 15 perc alatt.

 

image-f5d30c7ddda834050b1fa1e794d760e3f15b1a04857519c2237a671223d1819d-V

 

Hozzávalók:

40 dkg csirkemell filé

1 csésze kukorica

1 csésze borsó

1 kis fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 ek lm vaj

egy marék friss tárkony

Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és egy pici chili

 

Elkészítés:

A csirkemellet vékony szeleteke vágom, némi zsiradékon megsütöm. Mikor a hús már félig megsült, hozzá adom az apró kockára vágott hagymát, a zöldborsót, a kukoricát, sózom és megpárolom.

Ha a zöldségek kellően megpuhultak és a hús is szépen megsült, rádobom a reszelt fokhagymát, a vajat, borsozom, megszórom chilivel, hozzá adom a tárkonyt, néhányszor átforgatom, hogy a vaj szépen elolvadjon és átjárja az ételt, majd forrón, friss tárkonnyal megszórva tálalom.

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 15 perc

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

KATTINTS további zöldséges csirkemell receptekért:

Zöldséges csirkés egytál – VIDEÓVAL!

Zöldséges töltött csirkemell – VIDEÓVAL!

Lecsós csirkemell

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük