Harcsapaprikás Gm&Lm

A harcsapaprikás legalább annyira gyengém, mint a csirkepaprikás, ha nem jobban… és az ízén kívül van még egy előnye a csirkés társához képest, hogy sokkal hamarabb kész, nem kell órákon át főzni, hipp-hopp kész és már lehet is tálalni.

Most, hogy itt a jó idő, fokozhatjuk azzal az ízélményt azzal, hogy a szabadban készítjük, bográcsban. Legyen az egy baráti társaság, vagy

csak a szűk család, a siker garantált és nem is kell mesterszakácsnak lenni, hogy szuper finom étel kerüljön a tányérba.

 

20160602_201050-2-3

 

Hozzávalók:

2 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 púpozott evőkanál fűszerpaprika

50 dkg harcsafilé

3 ek olaj (bár ha bográcsba készül – kövezzetek meg én mindig zsírral készítem)

3-4 karika hegyes erős paprika

2 ek házi paradicsompüré

20 dkg tejföl

1 púpozott ek kukoricakeményítő

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

 

Elkészítés:

A harcsát alaposan megmosom, nagyobb darabokra vágom, sózom, borsozom, hirtelen megsütöm, tányérra szedem és félre teszem.

Az apró kockára vágott hagymát, megdinsztelem a visszamaradt zsiradékon, mikor már majdnem kész hozzá adom a fokhagymát, átforgatom (nem pirítom sokáig együtt, hogy a fokhagyma meg ne keseredjen), rádobom a paradicsompürét, a fűszerpaprikát, sózom, borsozom, összeforgatom, végül felöntöm 4 dl vízzel, beledobom a felkarikázott csípős paprikát és addig forralom, amíg a hagyma és a paprika megpuhul.

A  tejfölt elkeverem néhány kanál paprikás lével, úgy, hogy csomómentes legyen, majd felöntöm vele a többi levet, adok hozzá egy kevésnyi hideg vízzel elkevert kukoricakeményítőt, sűrűre főzöm, végül bele teszem az előre megsütött harcsa szeleteket, óvatosan összeforgatom és frissen szaggatott kapros galuskával, forrón kínálom.

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 30 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

További bogrács recept amiket nagyon szeretünk:

Bográcsgulyás

Halászlé bográcsban

Mexikói chilis bab

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük