Ismét egy nagyon egyszerūen elkészíthető csirkemellel leptem meg az éhes siserehadat. Szerencsére nem kell hozzá sok minden, gyorsan össze lehet dobni és a végeredmény káprázatos. Ha magam kedvére főztem volna, akkor csirkecombból készül, de mivel vendégem volt, aki nem mellesleg csirkemell fanatikus így nem volt mit tenni, maradt a csirkecici….
60 dkg csirkemell filé
3 ek dijoni mustár
3 ek dijoni magos mustár
12 db cherry paradicsom
2 ek olaj
2 ek lm vaj
2 ek FreeFrom gm lisztkeverék
4 dl tej
25 dkg lm sajt reszelve
Ízlés szerint só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
A csirkemellet alaposan megmosom, papírtőrlővel szárazra törlöm, majd vékony csíkokra vágom. A felaprított csirkemellet egy jénai tálba teszem, sózom, borsozom, hozzáadom a mustárt, eligazgatom és szép sorjában rápakolom a félbe vágott paradicsmokat.
Az olajat, a vajjal felhevítem, hozzá adom a lisztet és folymatos kevergetés mellett egy szép sima besamelt készítek, amihez hozzáadom a sajt kb. 1/3 at, sózom, borsozom, megszórom őrölt szerecsendióval és alaposan elkeverem.
Ha a besamelem elkészült, ráöntöm a paradicsommal befedett csirkére, a tetejét megszórom a maradék sajttal, lefedem és 200 fokra előmelegített sütőbe teszem.
A sütési idő felénél a fedelét eltávolítom és anélkül sütöm tovább.
Pároltrizzsel, aprított petrezselyemmel megszórva, forrón tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészìtési idő: 65 perc
Ha kíváncsi vagy a recepthez készült videóra, keresd fel facebook oldalunkat: https://www.facebook.com/GastroHobbi/