Így készíts kínai kaját otthon!
A mogyorós csirke a kínai kajáldák egyik legjellegzetesebb étele és nagyon sokak kedvence. Hoztam most Nekek egy gyors és egyszerű receptet, aminek segítségével a kezdő szakácsok is lenyűgözhetnek bárkit.
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell filé
2 ek gm étkezési keményítő
15 dkg csiperkegomba
1 sárgarépa
2 zellerszár
1 kis fej vöröshagyma
fél üveg Shan ‘Shi babcsíra
2 ek Shan ‘Shi chiliszósz
1 ek gm szójaszósz
1 ek ecet
10 dkg földimogyoró
fél csomag Shan ‘Shi Mie tészta
Ízlés szerint só
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson leírtak szerint megfőzöm.
A csirkemellet sózom, hozzáadom a keményítőt, tetszőleges zsiradékon aranysárgára pirítom majd tányérra szedem.
A visszamaradt zsiradékon megpirítom a szeletekre vágott gombát, a felszeletelt sárgarépát, az aprított zellert, a félkarikára vágott vöröshagymát, a babcsírát, sózom, majd visszateszem bele a húst, hozzáadom a chiliszószt, a szójaszószt, a mogyorót, az ecetet, a kifőtt, lecsepegtetett tésztát, összeforralom és forrón kínálom.
Elkészítési idő: 20 perc
Jó étvágyat kívánok!
Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!