Így készíts isteni tésztát!
A pikáns csirkés tészta nevet egyszer már elsütöttem és akkor óriási sikere volt. Ennek a mostani pennének sem tudok más nevet adni és remélem hasonló babérokra tőr mint az elődje, mert legalább annyira finom… ha nem finomabb.
Nekem személy szerint most ez jobban ízlik, így jó szívvel ajánlom mindenkinek kipróbálásra.
Hozzávalók:
25 dkg csirkemell
2 ek vaj
1 gerezd fokhagyma
2 ek barna rizsliszt
12 dkg natúr krémsajt
2 ek chiliszósz
15 dkg gm penne
10 dkg reszelt sajt
2 ek petrezselyemzöld
12 dkg mozzarella sajt
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A csirkemellet két szeletre vágom, sózom, borsozom és egy serpenyőbe amit később a sütőbe is be tudok tenni, kevés zsiradékon mindkét oldalát aranysárgára sütöm, majd tányérra szedem.
A visszamaradt zsiradékhoz hozzádobom a vajat, a reszelt fokhagymát, megszórom a liszttel, elkeverem majd hozzáöntöm a tejet, simára keverem és kiforralom.
A mártáshoz keverem a krémsajtot, a chiliszószt, újra kiforralom majd hozzáadom az előzőleg megsütött, feldarabolt csirkét, a kifőtt tésztát, a reszelt sajtot, a petrezselyemzöldet, összekeverem, majd a tetejére szórom a szétmorzsolt mozzarellát és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt szép pirosra sütöm.
Elkészítési idő: 35 perc
Jó étvágyat kívánok!
Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
Könnyen elkészíthető, nagyszerű ebédet hoztunk a hétvégére. Ki próbálja ki ezt a mozarellás-csirkés pennét? Kezeket fel!
Közzétette: NLCafé – www.nlcafe.hu – 2017. november 24., péntek