Cukkini főzelék Gm&Lm

Ebben a nagy melegben nagyon jól esik egy finom, hideg főzelék, legyen az bármiből. Én speciel a finom főzeléken kívül mindenevő vagyok és újdonságokkal is nagyon szeretek kísérletezni. Cukkiniből most először készítettem főzeléket, de ezt követően felkerül a repertoárra.

cukkinifozelek_2

 Hozzávalók:

2 nagyobb cukkini

1 csokor friss kapor

1 ek olíva olaj

1 gerezd fokhagyma

4 ek lm tejföl

2 ek útifűmaghéj

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A cukkinit megmosom és tökgyalun legyalulom. Egy lábasban az olíva olajjal és az aprított kaporral oda teszem és addig párolom, míg a cukkini kicsit megpuhul (én nem szeretem ha löttyedt, inkább kicsit roppanósan kedvelem).

Ha a cukkini elérte a kívánt állagot, rádobom a reszelt fokhagymát, a tejfölt, sózom, borsozom, összeforralom, végül hozzá adom az útifűmaghéjat és addig kevergetem míg besűrűsödik.

Sült virslivel, tükörtojással, sült hússal tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 15 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük