Ebben a nagy melegben nagyon jól esik egy finom, hideg főzelék, legyen az bármiből. Én speciel a finom főzeléken kívül mindenevő vagyok és újdonságokkal is nagyon szeretek kísérletezni. Cukkiniből most először készítettem főzeléket, de ezt követően felkerül a repertoárra.
Hozzávalók:
2 nagyobb cukkini
1 csokor friss kapor
1 ek olíva olaj
1 gerezd fokhagyma
4 ek lm tejföl
2 ek útifűmaghéj
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A cukkinit megmosom és tökgyalun legyalulom. Egy lábasban az olíva olajjal és az aprított kaporral oda teszem és addig párolom, míg a cukkini kicsit megpuhul (én nem szeretem ha löttyedt, inkább kicsit roppanósan kedvelem).
Ha a cukkini elérte a kívánt állagot, rádobom a reszelt fokhagymát, a tejfölt, sózom, borsozom, összeforralom, végül hozzá adom az útifűmaghéjat és addig kevergetem míg besűrűsödik.
Sült virslivel, tükörtojással, sült hússal tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc