Az egyik legegyszerűbben elkészíthető sütemény amit valaha ettem és még egy érv ami mellette szól, hogy nagyon finom. Könnyű, puha kellően savanykás és pont annyira édes ahogy azt én szeretem.
Nálunk most sárgabarackkal készült, de bármelyik éppen aktuálisan szezonális gyümölccsel készítve különlegessé tehetünk egy szimpla hétköznapot.
Hozzávalók:
50 dkg sárgabarack
3 dl mandulatej vagy lm tej
3 tojás
3 ek barna cukor
5 ek mandulaliszt
1 késhegynyi vanília
Tetejére:
5 dkg késsel durvára aprított – hántolatlan – mandula
Elkészítés:
A sárgabarackot alaposan megmosom, majd negyedelem és szétoszlatom egy piteformában.
A hozzávalókat egy habverős segítségével összekeverem, ráöntöm a barackra, a tetejét megszórom mandulával és 170 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 35 perc alatt készre sütöm.
Jó nassolást!
Elkészítési idő: 50 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
További desszert receptek amiket nagyon szeretünk: