Currys csirkecombok krémes hagymaszósszal

 

Ezeket a csirkecombokat imádni fogod!

 

Személy szerint, én nagy rajongója vagyok a sülhúsoknak és nagyon szeretem hozzá a különféle szószokat, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy sokszor lusta vagyok még külön nekiállni és főzögetni a különböző mártogatósokat, a keletkező mosogatni valóról már nem is beszélve… szóval ezt a receptet a lustaság szülte.

… és, hogy a praktikán felül is ejtsünk néhány szót az ételről… talán a mennyei kifejezés lenne a legtalálóbb. Jószívvel ajánlom midenkinek kipróbálásra, aztán várom a visszajelzéseket a tapasztalatokról.

 

 

Hozzávalók:

6 db alsó csirkecomb

2 ek curry por

4 fej vöröshagyma

3 dl tejföl

5 dkg vaj

Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és chili

 

Elkészítés:

A combokat megmosom, megtisztítom, sózom, majd alaposan bedörzsölöm curryvel.

A vöröshagymát megpucolom, felszeletelem, megszórom borssal és egy vajjal kikent tőzálló tálba halmozom. A befűszerezett csirkecombokat a hagymaágy tetejére sorakoztatom, mindegyik tetejére teszek egy kis darabka vajat, sütőpapírral befedem és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton kb. 60 perc alatt készre sütöm.

Mikor a hús megsült, tányérra szedem, a hagymához hozzákeverem a tejfölt, ízlés szerint chilit és 5 percre vissza teszem a sütőbe, hogy összemelegedjen.

 

 

Ízlés szerint párolt rizzsel, quuinoával kínálom.

 

Elkészítési idő: 75 perc

 

 

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.