Ismét egy újabb változata a tojásnak. Készíthetjük reggelire, vacsorára számtalan mód variálva az otthon lévö zöldségeket.
Hozzávalók:
6 szem szép nagy krumpli
1 fej vöröshagyma
2 szál újhagyma
1 zöldpaprika
5 tojás
1 kápia paprika
1 kis csokor petrezselyem zöld
Ízlés szerint só és frissen örölt fehér bors
Elkészítés:
A burgonyát meghámozom, kockára vágom és enyhén sós vízben puhára fözöm.
Amíg fö a burgonya, kockára vágom a hagymát, újhagymát és a paprikàkat, felaprítom a petrezselymet.
Ha a krumpli elkészült, leszüröm és hideg vízzel leöblítem
A hagymát némi zsiradékon megfonnyasztom, hozzá adom a paprikákat, majd amikor megpuhult ráöntöm a krumplit, sózom, borsozom és együtt pirítom öket.
Ha kellöen átpirult, rászórom az aprított petrezselymet, ráöntöm a felvert tojást és fedövel lefedve kb. 10 percig sütöm, majd egy lapos tányér segítségével megfordítom és a másik oldalát is megpirítom.
Forrón tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idö: 40 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi