Burgonyaomlett Gm&Lm

Ismét egy újabb változata a tojásnak. Készíthetjük reggelire, vacsorára számtalan mód variálva az otthon lévö zöldségeket.

image-02b398b0dabe4eff8e4b4f2458701f17a35182026b81d4cc144f064c16ab496a-V

Hozzávalók:

6 szem szép nagy krumpli

1 fej vöröshagyma

2 szál újhagyma

1 zöldpaprika

5 tojás

1 kápia paprika

1 kis csokor petrezselyem zöld

Ízlés szerint só és frissen örölt fehér bors

Elkészítés:

A burgonyát meghámozom, kockára vágom és enyhén sós vízben puhára fözöm.

Amíg fö a burgonya, kockára vágom a hagymát, újhagymát és a paprikàkat, felaprítom a petrezselymet.

Ha a krumpli elkészült, leszüröm és hideg vízzel leöblítem

A hagymát némi zsiradékon megfonnyasztom, hozzá adom a paprikákat, majd amikor megpuhult ráöntöm a krumplit, sózom, borsozom és együtt pirítom öket.

Ha kellöen átpirult, rászórom az aprított petrezselymet, ráöntöm a felvert tojást és fedövel lefedve kb. 10 percig sütöm, majd egy lapos tányér segítségével megfordítom és a másik oldalát is megpirítom.

Forrón tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idö: 40 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük