Mini gesztenyés habcsók Gm&Lm

A habcsók számomra olyan mint a hógömb…..felnőttként is egy varázslatos gyermeki világot idéz, ami számomra szívet melengető, így a december tökéletes hónap arra, hogy nagyon sok habcsókot készítsünk!

20141129_180427-1

Hozzávalók:

3 tojás fehérje

3 ek porcukor

1 ek kukorica keményítő

1 kk szódabikarbóna

20 dkg gesztenye massza sajt reszelőn reszelve (Sarkpont zrt. termékei nem tartalmaznak allergén anyagokat, megvásárolható: Tesco, Auchan, cba, Aldi)

1 tk vaníliás cukor

Elkészítés:

A sütöt 180 fokra előmelegítem.

A tojásfehérjét egy csipet sóval lassú fokozaton elkezdem habba verni és szép lassan növelem a fokozatot.

Amikor a hab már majdnem kemény, két részletben hozzá adom a keményítővel elkevert szódabikarbónás porcukrot és közben kemény habbá verem.

A lereszelt gesztenyepürével elkeverem a vaníliás cukrot és egy lapát segítségével a tojásfehérjéhez adom.

Kinyomó zsákba töltöm a masszát és sütőpapírral bélelt sütőlapra apró formákat nyomok.

15 perc alatt készre sütöm, majd elzárom a sütőt és bennthagyom a csókokat száradni, amíg a sütő kihül.

 

Elkészítési idő: 60 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük