A habcsók számomra olyan mint a hógömb…..felnőttként is egy varázslatos gyermeki világot idéz, ami számomra szívet melengető, így a december tökéletes hónap arra, hogy nagyon sok habcsókot készítsünk!
Hozzávalók:
3 tojás fehérje
3 ek porcukor
1 ek kukorica keményítő
1 kk szódabikarbóna
20 dkg gesztenye massza sajt reszelőn reszelve (Sarkpont zrt. termékei nem tartalmaznak allergén anyagokat, megvásárolható: Tesco, Auchan, cba, Aldi)
1 tk vaníliás cukor
Elkészítés:
A sütöt 180 fokra előmelegítem.
A tojásfehérjét egy csipet sóval lassú fokozaton elkezdem habba verni és szép lassan növelem a fokozatot.
Amikor a hab már majdnem kemény, két részletben hozzá adom a keményítővel elkevert szódabikarbónás porcukrot és közben kemény habbá verem.
A lereszelt gesztenyepürével elkeverem a vaníliás cukrot és egy lapát segítségével a tojásfehérjéhez adom.
Kinyomó zsákba töltöm a masszát és sütőpapírral bélelt sütőlapra apró formákat nyomok.
15 perc alatt készre sütöm, majd elzárom a sütőt és bennthagyom a csókokat száradni, amíg a sütő kihül.
Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi