Malacsült Gm&Lm

Az újévi malacot év közben újra és újra elkészítem, mert nagyon szeretjük!

 image-bf848424f72309e555f7f0e1c3ed7aecc7a1a10fa3e4e1f0fabb75fea111127f-v

Hozzávalók:

1 kg bőrös malachús egyben

1 ek mangalica zsír

2 fej vöröshagyma

4 gerzed fokhagyma

Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A húst alaposan sózom, borsozom (vigyázva, hogy a bőrre ne kerüljön só, mert úgy lesz finom ropogós), majd egy jénai tálba teszem a mangalica zsír kíséretében.

A vöröshagymát meghámozom, nagyobb darabokra vágom, a fokhagymát szintén meghámozom, szeletekre vágom és mindkettőt beteszem a hús mellé, lefedem alufóliával és 170 fokra előmelegített sütőben 2 óra alatt készre sütöm. Fontos, hogy nem sütöm magasabb fokozaton, hogy ne száradjon ki.

A két óra leteltével eltávolítom a fóliát és visszateszen a sütőbe további 10 percre, hogy megpiruljon a bőre.

Hagymás törtkrumplival vagy krumplipürével és savanyúsággal tálalom!

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 140 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük