Majonézes virslis krumplisaláta Gm&Lm

Könnyen, gyorsan elkészíthető. Remekül illik bármely sült húshoz, vagy fogyasztható önállóan, szuper kiegészítője a hidegtálaknak, egyszóval roppant sokszínű étel és nálunk nagyon-nagy kedvenc!

image-d7bb2637e3695e8387be36736e9d4c5938921e904d1e81fc3b0f49b82e854364-v

Hozzávalók:

1,5 kg saláta burgonya

10 szál füstli virsli (vigyázat a sajtos nem lm!)

1 flakon univer majonéz

4 ek lm joghurt (nekem most nagy kedvencem a Lidl saját márkás lm joghurtja, finom krémes)

1 tk dijoni mustár

2 lila hagyma

Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A krumplit alaposan megmosom és héjjával együtt egy fazék sós vízben oda teszem főni, ha puhára főtt, leveszem a tűzhelyről, hidegvízzel lehűtöm, megpucolom, kb. fél centi vastag karikára vágom majd megsózom.

Egy tálban össze keverem a majonézt, a joghurtot, a mustárt, ízlés szerint sózom, borsozom, hozzá adom a karikára vágott lila hagymát és a lehűtött burgonyát.

A visrslit fél centis karikára vágom és egy grillserpenyőben szép pirosra pirítom, majd ha kihült ezt is a majonézes, hagymás burgonyához adom. Alaposan összekeverem és legalább fél napra a hűtőazekrénybe teszem.

Aprított petrezselyem zölddel megszszórva tálalom!

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 45 perc + hűtés

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük