Amikor valami finomat szeretnénk enni, de nincs kedvünk a húshoz, akkor jöhet ez a a színpompás zöldségkombináció. Ennyi zöldség egy kis mozzarellával összesütve, zöld fűszerekkel bolondítva, csak és kizárólag finom lehet. Az alapanyagokat ízlés szerint variálhatjuk, tegyünk bele mindenfélét amit szeretünk. Nálunk most ez a cukkinis variáció készült, jó szívvel ajánlom mindenkinek, legyen az köret vagy főétel.
Hozzávalók 2 főre:
3 közepes méretű burgonya
1 nagyobb cukkini
2 nagyobb paradicsom
12 szelet mozzarella
fél fej lila hagyma
1 dl extra szűz olíva olaj
ízlés szerint friss vagy szárított fűszerek: bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, petrezselyem zöld
só
frissen őrölt fehér bors
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A megpucolt burgonyát egyenlő szeletekre vágom és lobogó, sós vízben 5-6 percig főzöm, ezt követően leszűröm és hideg vízzel leöblítem. A paradicsomot és a cukkinit hasonló vastagságú szeletekre vágom, mint a krumplit, sózom, borsozom, majd a mozzarellával, a burgonyával és a hajszál vékonyra vágott lila hagymával egy jénai tálba rétegezem.
Az olajba belekeverem az aprított zöld fűszereket, a reszelt fokhagymát és meglocsolom vele a zöldségeket.
180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütöm.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHob
Forrás: http://kifoztuk.hu/letoltes ; kifoztuk.hu online magazin 2014 szeptemberi száma.