Ha valamikor, akkor nyáron igazán szezonja van a pohárkrémeknek. A finomabbnál finomabb szezongyümölcsök tökéletes alapjául szolgálnak ezen nyalánkságoknak.
Nagyon sok alapanyagból készíthetünk pohárkrémet, a lehetőségek száma szinte határtalan. Legyen az fagylalt, tejszín, joghurt, túró, mascarpone, némi tészta, rengeteg gyümölcs, magvak….egy biztos, a siker garantált, a látvány pedig káprázatos. Nálunk most egy egyszerű, picit savanykás nyári hűsítő készült uzsonnára.
Hozzávalók:
4 db sárga húsú, érett nektarin
1 citrom frissen facsart leve
fél citrom reszelt héja
6 levélke menta + a díszítéshez
1 ek nádcukor
25 dkg lm túró
3 dl görög joghurt (nálam ez a készítmény nem okoz problémát, de akinél igen az használjon lm joghurtot)
Elkészítés:
A túrót összetöröm a cukorral és a reszelt citrom héjjal. A nektarint negyedelem, a mentával és a citrom levével összeturmixolom.
Veszek két poharat, alulra teszem a túrót, aztán jöhet a gyümölcspép, joghurt, megint gyümölcspép, aztán joghurt és ezt követően legalább egy órára hűtőbe teszem.
Jó nassolást!
Elkészítési idő: 10 perc