Nektarinos pohárkrém Gm&Lm

Ha valamikor, akkor nyáron igazán szezonja van a pohárkrémeknek. A finomabbnál finomabb szezongyümölcsök tökéletes alapjául szolgálnak ezen nyalánkságoknak. 

Nagyon sok alapanyagból készíthetünk pohárkrémet, a lehetőségek száma szinte határtalan. Legyen az fagylalt, tejszín, joghurt, túró, mascarpone, némi tészta, rengeteg gyümölcs, magvak….egy biztos, a siker garantált, a látvány pedig káprázatos. Nálunk most egy egyszerű, picit savanykás nyári hűsítő készült uzsonnára. 

poharkrem

Hozzávalók:

4 db sárga húsú, érett nektarin

1 citrom frissen facsart leve

fél citrom reszelt héja

6 levélke menta + a díszítéshez

1 ek nádcukor

25 dkg lm túró

3 dl görög joghurt (nálam ez a készítmény nem okoz problémát, de akinél igen az használjon lm joghurtot)

Elkészítés:

A túrót összetöröm a cukorral és a reszelt citrom héjjal. A nektarint negyedelem, a mentával és a citrom levével összeturmixolom.

Veszek két poharat, alulra teszem a túrót, aztán jöhet a gyümölcspép, joghurt, megint gyümölcspép, aztán joghurt és ezt követően legalább egy órára hűtőbe teszem.

Jó nassolást!

Elkészítési idő: 10 perc

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük