A tegnap esti vacsorakészítés érdekesen zajlott. Eredetileg carbonarat terveztem, aztán ahogy elkezdtem pirítani az összeaprított szalonnákat, gondoltam teszek bele hagymát is, lesz ami lesz…
…ahogy a pirított szalonna és hagyma illata átjárta a konyhát megkívántam a csirkepaprikást, de mivel nem ahhoz készültem, csirke nem volt otthon…..elkezdtem felkutatni a szekrényeket, hogy mivel helyettesíthetném a csirkét amikor is találtam két babkonzervet…
…mennyei vacsora kerekedett belőle, így ezt mától felveszem a repertoárra és jó szívvel ajánlom Mindenkinek, hogy próbálja ki, a siker garantált.
Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
15 dkg bacon
15 dkg erdélyi szalonna
25 dkg vörös bab konzerv
25 dkg óriás fehér bab konzerv
3-4 karika hegyes erős paprika
3 gerezd fokhagyma
4 ek lm tejföl
Ízlés szerint só, őrölt fűszerpaprika és őrölt kömény
Elkészítés:
A szalonnákat apró kockára vágom és elkezdem zsírjára sütni, majd amikor már kellő zsiradékot enged, hozzádobom a szintén apró kockára vágott vöröshagymát és üvegesre pirítom, végül beledobom a csípős paprikát és az aprított fokhagymát és éppen csak néhányszor átforgatom, hogy a fokhagyma ne keseredjen meg.
Ha a hagyma kellően megfonnyadt és a szalonna is szépen megpirult, hozzáöntöm a lecsepegtetett babkonzerveket, megszórom fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, sózom, felöntöm kb. 1 dl vízzel, fedő alatt felforralom és ezt követően kb. 10 percet főzöm. Ha konzerv babot használok, nem kell túl sokáig főzni.
Ha kellően puha a bab, hozzáadom a tejfölt, összerottyantom és frissen kifőtt gm tésztával, forrón tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc