Az egyik nagy kedvencem a burgonyakrémleves. Gyorsan elkészíthető, nagyon finom és egy kis friss snidlinggel meg pirított baconnel meghintve egyszerűen maga a tökély.
A snidlinget csodálatos és kellemes íze miatt különösen kedvelem, gyakran szórom levesek és zöldségraguk tetejére, ezenkívül nagyszerűen illik szószokhoz, különösen a tojás és joghurt/tejföl alapúakhoz. Fontos, hogy mindig frissen aprítva szórjuk a már kész ételre, mert a főzés, a zsírban és sütőben sütés megsemmisíti a snidling csodálatos aromáját.
Hozzávalók:
60 dkg burgonya
1,5 liter zöldség- vagy húsleves alaplé
2 babérlevél
5 ek lm tejföl
Ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors
Bacon és frissen aprított snidling a tálaláshoz
Elkészítés:
A burgonyát meghámozom, apró kockára vágom és az alaplében a babérlevéllel puhára főzöm.
Ha krumpli megpuhult, a levest leturmixolom, hozzáadom a tejfölt, sózom, borsozom, összeforralom és pirított baconnel, valamint az aprított snidlinggel megszórva, forrón tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc