Gyors vacsi… lusta voltam ma vásárolni, így kinyitottam a hűtőt és abból készült a vacsora, amit ott találtam… Tudom a zöldbab megosztó alapanyag, de használjátok, mert amellett, hogy nagyon finom, nagyon egészséges is. Egyes írások szerint az egyik leghatékonyabb zöldség a rák ellen és amellett, hogy alacsony a kalória tartalma, addig kálciumban, káliumban és rostban gazdag.
Ha mégsem sikerült kedvet csinálnom a babhoz, akkor használjatok helyette bármilyen más zöldséget a nagy kedvencek közül, de egy próbát megér.
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
15 dkg zöldbab
15 dkg reszelt lm sajt
10 dkg bacon
Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és magyaros kukoricaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet felszeletelem, enyhén megklopfolom, megspriccelem kukoricaolajjal, sózom borsozom és egy tűzálló tálra sorakoztatom a szeleteket.
A zöldbabot szétosztom a hússzeletekre, a tetejükre egy-egy szelet bacon teszek és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 20 perc alatt megsütöm. ( a sütési idő sütőnként változhat ezért ellenőrizzük, hogy átsült e a hús).
Ha a hússzeletek átsültek, megszórom a reszelt sajttal és további kb. 10 percre visszateszem a sütőbe, amíg a sajt szépen megpirul.
Ízlés szerint, friss salátával, párolt rizzsel, sült burgonyával, vagy szimplán köret nélkül kínálom.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 35 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
További csirke receptek, amiket nagyon szeretünk:
Édes-csípős csirkecombok – VIDEÓVAL!
Sütőzacskóban sült csirkecombok – VIDEÓVAL!