Így készíts isteni csirkét!
Nagy rajongója vagyok a magyaros ízeknek, mint ahogyan a natúr ízeket is nagyon kedvelem. Ez a mostani recept, mind a két kritériumnak eleget tesz. Finom házi savanyúsággal… egyszerűen mennyei.
Hozzávalók:
50 dkg csirkecomb filé
5 dkg kolozsvári szalonna
1 fej vöröshagyma
3 tv paprika
1 erős zöldpaprika
4 paradicsom
Ízlés szerint só és aprított petrezselyemzöld
Elkészítés:
A csirkecombot csíkokra vágom, sózom, tetszőleges zsiradékon aranybarnára pirítom, majd tányérra szedem. A visszamaradt zsiradékon megpirítom a kockára vágott szalonnát, üvegesre pirítom rajta a szintén felkockázott vöröshagymát, majd hozzá adom a felkockázott paprikákat, megpárolom, majd mehet bele a kockára vágott paradicsom, összepárolom, hogy finom szaftos legyen. Ha szükséges sózom, vissza teszem bele az előzőleg megpirított csirkecombot, összeforralom és forrón kínálom.
Remekül illik hozzá a hasábburgonya, a párolt rizs, a köles, a quinoa és persze a finom házisavanyúság.
Elkészítési idő: 50 perc
Jó étvágyat kívánok!
Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
Nekünk már a videót látva is összefutott a nyál a szánkban. Ki készíti el még ezt a fenséges magyaros pirított csirkét? 🙂
Közzétette: NLCafé – www.nlcafe.hu – 2017. május 31., szerda