Így még tuti nem készítetted a csirkemellet!
Lustaság a tetőfokára hág… általában mindig abból születnek a legjobb ételek, amikor se főzni, se vásárolni nincsen kedvem és abból főzök, amit itthon találok. Ez a mostani is tökéletesen megfelel ennek az elméletnek. Volt itthon egy fej brokkoli, egy kis lemaradt csirkemell… kapott még egy kis mustáros tejszínes öntetet és már mehet is a sütőbe.
Meg kell mondjam őszintén, amennyire egyszerű a recept és amennyire egyszerű volt elkészíteni, pont ugyan olyan finom is volt. A mustár a tejszínnel tökéletesen klappolt a brokkolival, így szuper vacsora kerekedett, amit jó szívvel ajánlok Nektek is kipróbálásra.
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell filé
50 dkg brokkoli
2 dl lm tejszín
1 kis fej lila hagyma
2 ek pikáns mustár
2 tk magos mustár
10 dkg reszelt sajt
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A csirkemellet nagyobb kockára vágom, a brokkolit rózsáira szedem, a lila hagymát felszeletelem. A tejszínt sózom, borsozom és elkeverem a mustárokkal.
Egy tűzálló tálat kivajazok, beleteszem a brokkolit, megszórom a lila hagymával, szétoszlatom rajta a felkockázott csirkemellet és az egészet leöntöm az előzőleg kikevert mustáros, fűszeres tejszínnel.
Az egészet befedem egy bevizezett sütőpapírral és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 25 perc alatt készre sütöm. Amikor megsült, eltávolítom a sütőpapírt, megszórom a reszelt sajttal és kb. 5 percre vissza dugom a sütőbe, hogy a sajt megolvadjon és szépen megpiruljon a teteje.
Köret nélkül is kiváló csemege, de ízlés szerint kínálhatjuk párolt rizzsel vagy friss salátával.
Elkészítési idő: 40 perc
Jó étvágyat kívánok!
Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!