Mutatjuk mire használd a maradék lecsót!
A tokányokat nagyon szeretem és Veletek is igyekszem minél több receptet megosztani tokány fronton. Ízlés szerint készítheti mindenki sertés húsból, pulykából, nekem most a csirkemellre esett a választásom, mert ez a hús gyorsan elkészül és hétköznap este pont erre volt szükségem.
Télen használhatunk hozzá befőtt lecsót, de most, hogy indul a lecsó szezon biztos megesik nálatok is, hogy van egy kis maradék. Nah, ilyenkor jön jól ez a recept… bár az őszintét megvallva, én gyakran készítem csak ezért a lecsót, hogy aztán főzzek belőle egy jó csikós tokányt!
Hozzávalók:
5 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
50 dkg csirkemell filé
1 tk borsikafű
2 tk natúr paprikakrém
2-3 merőkanál lecsó
4 ek lm tejföl
Ízlés szerint só
Elkészítés:
A vékony csíkokra vágott szalonnát (ha szükséges alá zsiradék) zsírjára sütöm, majd hozzá adom a felaprított vöröshagymát és aranysárgára pirítom. Ha ezzel megvagyok, mehet hozzá a felcsíkozott csirkemell, amit szintén aranysárgára pirítok.
Amikor a hús átsült, megszórom borsikafűvel, sózom, hozzáadom a paprikakrémet, átforgatom és mehet bele a lecsó.
A lecsóval összeforralom a húst, hozzáadom a tejfölt,m ismét forralok rajta egyet és forrón tálalom.
Leginkább friss gm vajas galuska illik hozzá, de kínálhatjuk párolt rizzsel, quinoával, esetleg sült krumplival, vagy héjában főtt burgonyával.
Elkészítési idő: 30 perc
Jó étvágyat kívánok!
Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!