Nálunk a hal még mindig nem kedvenc (már ami a páromat illeti), de persze mindig próbálkozom és olyankor mindig nagy a siker, a tegnap esti viszont kimagaslóan nagy elismerés volt, mert elhangzott, hogy mostantól – ha ilyen finom lesz- minden héten egyszer lehet hal vacsorára. Ez egy elég felelőtlen kijelentés volt, mert szaván fogom.
Hozzávalók:
5 szép nagy pontyszelet
1 fej vöröshagyma
3 ek olívaolaj
1 nagy csokor petrezselyem
1 kis dobozos lm tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 fél citrom
Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors
Elkészítés:
A halszeleteket alaposan megmosom, sózom, borsozom, egy jénai tálba szépen egymás mellé fektetem, meglocsolom az olíva olajjal, ráfacsarom a fél citrom levét, eloszlatom rajta a vékony karikára vágott vöröshagymát, az aprított petrezselyem zöldet (1 evőkanállal félre teszek belőle a tejfölhöz) és alufóliával lefedve legalább egy órára hűtőbe teszem. Én félidőben meg szoktam forgatni.
A tejfölt elkeverem a reszelt fokhagymával és a félre tett petrezselyemzölddel, majd mehet a hűtőbe a hal után.
Közvetlenül tálalás előtt felmelegítem a grillserpenyőt és megsütöm benne a halszeleteket, szép pirosra mindkét oldalát.
Friss salátával, esetleg rizzsel, a fokhagymás mártogatóssal kínálom – ízlés szerint, közvetlenül tálalás előtt még meglocsolhatjuk citromlével -.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc