Kelkáposzta főzelék Gm&Lm

Tegnap elég későn végeztem, esélyem nem volt arra, hogy kitalálom mit főzök és be is tudok hozzá vásárolni, így maradt az a bizonyos  „B terv”…. bemegyek este a sarki kisboltba és abból főzök vacsorát, amit találok.

Szerencsémre, ahogy beléptem egy csoda szép fej kelkáposzta kacsingatott rám, így gyorsan magamévá is tettem és adott volt egy finom menzás vacsora.

kelkaposzta_fozi

Hozzávalók:

1 közepes fej kelkáposzta

4 szem krumpli

2 gerezd fokhagyma

5 ek lm tejföl

3 ek FreeFrom gm lisztkeverék

2 ek olaj

3 tk fűszerpaprika

Ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors és fűszerkömény

Elkészítés:

A kelkáposztát félbe vágom, kivágom a torzsáját, felaprítom. A krumplit meghámozom, kockára vágom.

Az aprított kelkáposztát, a kockára vágott burgonyával, a fokhagymával, annyi vízzel ami éppen csak ellepi (nem szoktam túlönteni, mert a káposzta főzés közben elég sok levet ereszt) oda teszem főni. Miután felfőtt sózom, borsozom, megszórom köménnyel és fedő alatt puhára főzöm.

A lisztből, az olajjal rántást készítek, ha szépen megbarnult leveszem a tűzről, hozzáadom a fűszerpaprikát, a tejfölt, szedek rá néhány merőkanállal a forró káposzta levéből és csomómentesre keverem, majd hozzáadom a zöldségekhez. 

Óvatosan összekeverem, újra felfőzöm és forrón, karikára vágott sült virslivel azonnal tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 35 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük