Ez a legjobb borsóleves receptem.
Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvben!
RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT!
Szuper konyhai eszközök: WEBSHOPUNKBAN
Tegnap este születésnapozni voltunk, így a mai nap inkább a pihenésről szólt mint a főzésről. Elmentem ugyan bevásárolni, de nem igazán sikerült eldöntenem mit is főznék, így a levest rögtönöztem az itthon lévő alapanyagokból.
Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokan szeretnétek a receptet, de mivel többen kértétek a facebookon, ezért már érkezik is a leírás.
Hozzávalók:
1 tk kacsazsír
50 dkg zöldborsó
1 csokor petrezselyemzöld
2 liter alaplé/maradék húsleves vagy víz (az utóbbi esetben kicsit több fűszert igényel)
2 ek gm lisztkeverék
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Galuskához:
1 tojás
2 ek gm lisztkeverék
csipet só
Elkészítés:
A kacsazsírt felollvasztom, megpárolom rajta a zöldborsót az apírított petrezselyemzölddel. Amikor a boró megpuhult, megszórom a liszttel, összeforgatom, majd felengedem az alaplével és kiforralom.
Amíg a leves felforr, a tojásal, pici sóval, kikeverem a lisztet.
Ha a leves felforrt, a galuskatésztát egy nagy kanálba veszem és egy teáskanállal galuskákat szaggatok a levesre. Ha kiszaggattam az összes galuskát, újra kiforralom és forrón kínálom.
Én nem szoktam fűszerpaprikával megszórni, hanem két teáskanál olajban, feloldok egy teáskanál fűszerpaprikát, alaposan elkeverem és ezt adom a leveshez miután beleszaggattam a tésztát.
Elkészítési idő: 20 perc
Jó étvágyat kívánok!
Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!