Mexikói rizses hús

 

Mutatjuk az egyik legjobb rizses hús receptet.

 

A rizses hús hazánkban nagy népszerűségnek örvend, azon belül is a legismertebb a bácskai, aminek ezer meg egy verziója van és mindenki tudja hozzá az eredeti receptet.

Én most egy egészen más verziót hoztam Nektek, ami szintén nagyon finom és remélem, hogy sokak kedvencévé válik.

 

 

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

40 dkg darált hús (ízlés szerint sertés, marha, pulyka, stb…)

2 paradicsom

1 zöld kaliforniai paprika

1 vörös bab konzerv

1 kukorica konzerv

2 dl víz

2 tk fűszerpaprika

1 kk őrölt római kömény

20 dkg rizs – megpárolva – 

Ízlés szerint só és chili

 

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát, kevés zsiradékon üvegesre pirítom, majd hozzá adom a darált húst és fehéredésig pirítom.

Mikor a hús elvesztette a nyers színét, hozzá adom az apró kockára vágott paradicsomot, a fűszerpaprikát, a római köményt, sózom, felöntöm a vízzel és puhára főzöm a húst.

Mikor a hús megpuhult és már finom szaftos az étel, hozzá adom a lecsepegtetett kukoricát, a szintén lecsepegtetett babot, az apró kockára vágott paprikát, megszórom chilivel, összeforgatom, majd mehet bele a párolt rizs és összeforralom.

Frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva, forrón kínálom.

Elkészítési idő: 40 perc

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

Mexikói rizses hús

Ha szeretitek a zöldséges húsokat, ezt a mexikói rizses húst imádni fogjátok! 🙂

Közzétette: NLCafé – www.nlcafe.hu – 2017. szeptember 20., szerda

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.