Mindenkinek van egy “eredeti” bolognai receptje….ime az enyém.
Szerintem a titka a friss zöldfűszerekben rejlik, legalábbis ez az amiért én annyira szeretem.
Hozzávalók:
50 dkg darált hús (marha és sertés vegyesen)
1 nagy fej vöröshagyma
2 konzerv paradicsom – darabos –
egy kis csokor bazsalikom
néhány szál kakukkfű és oregánó
1 gerezd fokhagyma
50 dkg FreeFrom penne tészta
reszelt sajt a tálaláshoz, esetemben lm pannónia
izlés szerint só
Elkésztés:
A hagymát nagyon apró kockára vágom, oliva olajon üvegesre piritom, hozzá adom a darált húst és gyakori kevergetés mellett addig sütöm, mig enyhén piros szint kap.
Ha a hús megpirult, ráöntöm a paradicsom konzervet, hozzá adom az apritott zöldfűszereket, a reszelt fokhagymát és fedő nélkül, 10 – 15 perc alatt készre főzöm.
A tésztát forrásban lévő, enyhén sós vizban kifőzöm.
Az elkészült ragut a pennére halmozva, sajttal megszórva, forrón tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészitési idő: 30 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi